forex trading logo
Banner

Banner
Home Aktualno Novosti DSŽ ČESTITAMO 8. OŽUJAK - MEĐUNARODNI DAN ŽENA
ČESTITAMO 8. OŽUJAK - MEĐUNARODNI DAN ŽENA PDF Print E-mail
Written by dsz   
Saturday, 04 March 2017 18:00

DEMOKRATSKA STRANKA ŽENA

10 000 Zagreb, Dinarska 39, tel.  099 45 99999

www.dsz.stvaram.info  e-mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

SINDIKAT NEZAPOSLENIH HRVATSKE

/AKCIJA NEZAPOSLENIH HRVATSKE/

10000 Zagreb, Dinarska 39, tel. 099 45 99999

e- mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it www.dsz.stvaram.info

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST - svima

ČESTITAMO 8. OŽUJAK - MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Demokratska stranka žena i Sindikat nezaposlenih Hrvatske/Akcija nezaposlenih Hrvatske/, upućuje čestitke svim ženama u RH povodom 8. ožujka Dana žena i poziva ih na punu solidarnost u borbi za ravnopravan položaj žena u našem društvu, protiv svih oblika zlostavljanja, za veću zaposlenost svih- a osobito žena i za ostanak mladih u RH. 

Borba žena za svoja prava počela je u New Yorku 1857. godine, kada su tekstilne radnice prosvjedovale zbog loših uvjeta rada i niskih plaća. Na prvoj Međunarodnoj ženskoj konferenciji 1910. godine, ustanovljen je Međunarodni Dan žena, da bi već iduće 1911. godine proslava Dana žena, nažalost koincidirala sa velikim požarom u tekstilnoj tvornici u New Yorku u kojem je poginulo preko 140 žena.

Danas se prava žena ugrožavaju na sofisticiranije načine, ali u posljenjih nekoliko godina zlostavljanje se sve više pretvara u nasilje koje često završava silovanjima i ubojstvima.

I zato podignimo svoj glas :

 

- protiv zlostavljanja, silovanja i ubojstava žena  -

Danas, više od 100 godina poslije žene su i na dalje u neravnopravnom položaju u društvu, sve više žene bivaju zlostavljanje  i sve je više okrutnih ubojstava žena. Država nema odgovarajućih pravnih mjera zaštite protiv zlostavljanja žena, a zbog tromosti nadležnih državnih tijela  ne provode se ni propisane mjere zaštite žena.

Nažalost  i od vlastitih obitelji žene su sve više zlostavljane.

Zbog vladavine gotovo istih političkih struktura već više od 25 godina hrvatske samostalnosti, zbog ogromnog duga zemlje i ogromne nezaposlenosti, jer upravo žene čine više od 5o % od ukupnog broja nezaposlenih, ugroženo je osnovno ljudsko pravo –pravo na rad-, a što žene posebno pogađa. Poslodavci i pretpostavljeni primjenjuju razne oblike mobinga protiv žena, a jedan od oblika zlostavljanja je rad sve većeg broja žena za minimalnu plaću.

Iako savjesne , marljive i stručne prve su žene na meti otkaza, a također potplaćene u odnosu na muške kolege, za isti posao koji rade i više od 20 %.

Danas, budući su pogažena sva radnička prava pa i prava žena , moramo se boriti ne za nova dostignuća u pravima žena već za golu egzistenciju i očuvanje već stečenih prava od sve žešćih nasrtaja besćutnih tajkuna i globalističke financijske moći i njihove pohlepe, te potpune nezainteresiranosti vladajućih i drugih struktura u društvu koje bi trebale štititi kako prava žena tako i svih ostalih građana..

Zbog katastrofalne situacije u našem društvu – nezaposlenosti i odlaska mladih - danas se prvenstveno ta borba vodi za očuvanje radnog mjesta i otvaranje novih radnih mjesta, jer nezaposlena žena je i najčešće zlostavljana žena.

 

Zbog opće frustracije u društvu, najčešće se iskaljuje bijes na ženama od fizičkog i psihičkog zlostavljanja, pa sve do silovanja i ubojstava žena.

Radi toga tražimo od Vlade RH i Hrvatskog sabora, da propišu mnogo oštrije kazne za zlostavljače, a od policije, državnih odvjetništava, te ostalih pravosudnih tijela da efikasno i bez oklijevanja poduzimaju propisane mjere protiv zlostavljača, silovatelja i ubojica žena.

 

-   zlostavljane žene bez ekonomske i osobne sigurnosti

-ne rađaju djecu-

Ovih dana svima su puna usta demografske obnove, pa pokušavaju sa tričavih tisuću eura popraviti situaciju i stimulirati rađanje djece, a prijeti se i temeljnom ljudskom pravu žene da odlučuje o rađanju djece. Nažalost sve više se može čuti i od najviših predstavnika vlasti:

KOME OVDJE NIJE DOBRO NEK IDE IZ RH - VRATA EUROPE SMO VAM ŠIROM OTVORILI.

Ne gospodo na vlasti i predstavnici crkve, demografsku obnovu i spas hrvatskog naroda od potpunog izumiranja možete učiniti samo tako da se odreknete ogromnih povlastica skupa sa mnoštvom svojih uhljeba koji već desetljećima parazitiraju  i paraliziraju ovu državu.

Svi relevantni društveni faktori moraju se osvjestiti i doći do spoznaje da sve njihove akcije moraju biti usmjerene na ostanak mladih u svojoj Domovini, gdje moraju naći svoju sretnu budućnost i odgajati mlade naraštaje.

Ako ne zaustavimo odlazak mladih koji u desetcima tisuća napuštaju svoju Domovinu, naše društvo nema nikakvu perspektivu.

Nažalost, naši vlastodršci su gotovo u potpunosti uništili proizvodno gospodarstvo, posebno tekstilnu industriju u kojoj je bio zaposlen veliki broj žena, koje su prevarene i bez ikakve zaštite i naknade izbačene na ulicu, a sve češće ih izbacuju i sa Zavoda za zapošljavanje samo zbog toga kako bi popravili statistiku i stvorili privid o većoj zaposlenosti nego što je u stavrnosti.

- poziv na zajedničku borbu protiv zlostavljanja žena   -

 

I s toga poručujemo svim ženama da se udruže, jer samo tako se mogu izboriti za svoj ravnopravan  položaj u društvu.

Pozivamo Vas zbog toga da se okupimo i obilježimo DAN ŽENA- dana 08. ožujka 2017. godine u 10,30 sati u Zagrebu na Trg bana Josipa Jelačića ispred Hypo banke na štandu DSŽ i SNH  -  gdje ćemo uz podjelu cvijeća, čajeva, kava i sokova, razgovarati o problemima zlostavljanja žena, te o problemima mladih i nezaposlenih.

POZIVAMO VAS I NA POTPISIVANJE PETICIJE:

ZA EFIKASNIJE I OŠTRIJE KAZNE PROTIV:

ZLOSTAVLJAČA, SILOVATELJA I UBOJICA ŽENA

Također Vas pozivamo da nam napišete što više prijedloga i ideja, o tome kako spriječiti zlostavljane žena, zaposliti što više žena, kako pomoći demografskoj obnovi, zaustaviti odlazak mladih iz zemlje, te kako pomoći majkama koje se skrbe za invalidnu djecu.

O svemu nam možete pisati na e- mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  ili vaše prijedloge dati na našem štandu na Trgu bana Josipa Jelačića za Dan žena 08.03.2017. god od 10,30 do 14,00 sati, a mi ćemo Vaše prijedloge uputiti nadležnima i pokušati se izboriti da isti budu i privaćeni.

 

Predsjednica DSŽ i SNH/ANH

Marija Jelinčić

 

Add comment


Security code
Refresh


Banner

Powered by Joomla! / Biblija / AFA alge / Zagrepčani / Umjetnici / Knjige za djecu / 100% besplatni oglasnik / Portal za pisce / Portal za knjižničare / Portal za sve i svakoga